VIJESTI / AKTUELNOSTI

Procurile fotografije Alfe Romeo Tonale

alfa

Alfa Romeo Tonale

alfa

Alfa Romeo Tonale

alfa

Alfa Romeo Tonale

Mnogo ranije nego što je planirano

 

Alfa Romeo je ove godine u Ženevi predstavila konceptnu verziju modela Tonale. Njihov novi crossover koji je manji od SUV-a Stelvio, trebao bi stići nešto kasnije tokom 2020. godine, da bi njegova prodaja počela 2021. Ipak, suprotno željama vodećih ljudi iz Alfe, Tonale smo ugledali i prije nego smo zapravo trebali.

 

Na internetu su procurila fotografije modela Tonale u finalnoj verziji, barem se tako čini. Generalno gledajući, automobil je ostao dosta sličan konceptu, ali sa blagim izmjenama. Prednja svjetlosna grupa je veća, dok je i međuprostor između svjetala i maske hladnjaka takođe veći. Umjesto kamera, Tonale će koristiti ipak tradicionalne retrovizore. Nazad, zadnja svjetla su samo uvećana, dok je forma ostala ista. Ovalni završeci izduvnog sistema su i na finalnoj izvedbi integrisani u branik.

 

Fotografije koje su objavljene ne prikazuju enterijer te nam to ostaje nepoznanica, kao i pogonske jedinice koje će pokretati ovaj automobil. Po svemu sudeći, novi Tonale će biti dostupan i u hibridnoj varijanti, sa već provjerenim benzinskim i dizelskim motorima iz FCA grupacije, dok za sada niko nije spominjao sportsku, Quadrifoglio izvedbu.

08:38 | Oct 10, 2019

KOMENTARI (0)