VIJESTI / AKTUELNOSTI

Procurile fotografije konačnog izgleda novog VW Golfa

vw

VW Golf (2020.)

vw

VW Golf (2020.)

Fotografije sa snimanja u Madridu

 

Sve smo bliže predstavljanju nove, osme generacije Volkswagen Golfa. Najprodavaniji Volkswagenov model je već neko vrijeme u žiži interesovanja javnosti. Početkom godine smo objavili prve špijunske fotografije novog Golfa, a vremenom su stizale nove serije fotografija.

 

Sada je novi VW Golf po prvi put uslikan bez trunke kamuflaže, a finalni proizvod je onakav kakav smo i očekivali. Nakon dužeg vremena, Golf će dobiti značajno izmijenjen prednji i zadnji kraj. O ukusima se ne raspravlja, ali ovoga puta, Volkswagenovi dizajneri su bili neuobičajeno hrabri i kreirali po malo neugledan prednji kraj novog Golfa. Nakon „sedmice“, nova generacija i ne izgleda baš najatraktivnije.

 

Izuzetno uska prednja svjetla te uski otvor za hlađenje motora su rezultat nešto višeg donjeg usisa na prednjem braniku, ali je i dalje vidljivo dosta neiskorištenog prostora. Nazad, sužena su svjetla, a ostatak automobila djeluje manje više isti kao i na sedmoj generaciji. Nakon svega, djeluje nam kao da su u Volkswagenu unazadili izvrsni dizajn Golfa sedme generacije te da su promjene u dizajnu isforsirane.

 

Predstavljanje novog VW Golfa je planirano za oktobar ove godine, a Volkswagen će tim povodom organizovati poseban event kako bi sva pažnje bila usmjerena na osmu generaciju popularnog kompakta.

14:14 | Aug 5, 2019

KOMENTARI (0)