VIJESTI / AKTUELNOSTI

Procurile prve slike enterijera novog Land Rover Defendera

Ranije nego što je planirano

 

Nova generacija Land Rover Defendera stiže krajem godine. Dok su na internetu dostupne slike kamufliranog Defendera, po prvi put smo bili u prilici da vidimo kako će izgledati unutrašnjost nove generacije legendarnog terenca.

 

Nova generacija Defendera će biti zasnovana na konceptu DC100, prikazanom 2011. godine. Očekuje se da proizvodnja nove generacije bude smještena u novoj fabrici u Nitri, Slovačka. Land Rover novog Defendera najavljuje hashtagom #Best4x4xFar (najbolji terenac do sada).

 

Sa fotografije koja je objavljena vidi se da je enterijer znatno moderniji i napredniji. Iako se radi o pravom terenskom vozilu, novi Defender ne zaostaje tehnološkim dodacima, popularnim gadgetima koji su postali neizostavan dio svakog novog automobila današnjice.

 

Najviše pažnje privlače dva masivna ekrana, jedan koji mijenja tradicionalni obrtomjer i brzinomjer, a drugi, služi za upravljanje infotainment sistemom. Četverokraki volan posjeduje komande na sebi, a na sredini volana nalazi se Defenderova oznaka.   

 

Za one blago zaboravne, na papučicama kočnice i gasa utisnute su riječi „Stop“ i „Go“, dajući Defenderu neki unikatan karakter. Na slici je prikazan model sa automatskim mjenjačem, ali nije poznato da li će to biti jedini mjenjač u ponudi, ili će Defender biti dostupan i sa ručnim mjenjačem.

 

Detalj koji nije vezan za ovu fotografiju, ali su svakako vrijedni pomena, jeste da će ovaj model biti ponuđen kao trovratni sa kraćim međuosovinskim rastojanjem, kao i peterovratna varijanta sa dužim međuosovinskim rastojanjem. Postoji mogućnost da će novi Defender biti ponuđen i kao kabriolet i pickup. Inžinjeri koji rade na razvoju novog Defendera su izjavili da Defender neće izgubiti svoj kredibilitet terenskog vozila iako će u velikoj mjeri biti tehnološki napredniji od prošle generacije.

17:54 | Feb 14, 2019

KOMENTARI (0)