VIJESTI / AKTUELNOSTI

Procurile specifikacije nove Škode Octavije RS

škoda

Škoda Octavia RS

škoda

Škoda Octavia RS

škoda

Škoda Octavia RS

Uoči premijere u Ženevi, na internet je dospio Škodin interni dokument

 

Nova Škoda Octavia RS će zvanično debitovati početkom narednog mjeseca na Sajmu automobila u Ženevi. Iz Škode su već ranije objavili kako će Octavia RS dobiti i hibridnu „iV“ verziju koja će koristiti 1.4 TSI motor uparen sa elektromotorom, a ukupna snaga tog sistema će iznositi 241 KS. Ono što nismo znali su specifikacije verzija s konvencionalnim motorima.

 

Sada znmo i to. Iako informacija ne dolazi zvanično iz Škode, na internet je plasirana fotografija internog dokumenta Škodinog predstavništva u Austriji gdje se jasno vide specifikacije Octavije RS sa benzinskim TSI i dizelskim TDI motorom. Octavia RS s benzinskim motorom koristiće 2.0 TSI sa 241 KS, iste snage kao i Octavia RS iV, ali bez elektromotora već čisti „benzinac.“ Automobili sa benzinskim agregatom će imati opciju šestostepenog manuelnog mjenjača ili opcijskog sedmostepenog DSG automatika. U oba slučaja, automobil će biti dostupan u prodaji krajem avgusta.

 

Octavia RS sa dizelskim motorom koristiće 2.0 TDI sa 197 KS koji će biti uparen isključivo sa sedmostepenim DSG automatikom, a za razliku Octavije sa TSI motorom, dizelska Octavia neće imati opciju pogona na sva četiri točka. Kao i benzinska, Octavia RS TDI će biti dostupna u salonima od avgusta ove godine.

13:39 | Feb 19, 2020

KOMENTARI (0)