VIJESTI / AKTUELNOSTI

Procurile zvanične fotografije novog Hyundaija i20

hyundai

Hyundai i20

hyundai

Hyundai i20

hyundai

Hyundai i20

Nezvanična i neplanirana premijera prije premijere

 

Hyundai i20 treće generacije biće zvanično predstavljen u Ženevi pred sami početak sajma. Iz Hyundaija su vodili ozbiljnu najavnu kampanju, ali su „povjerljive“ informacije ipak isplivale na površinu i prije zvanične premijere imamo priliku da upoznamo novi i20.

 

Zvanične fotografije u potpunosti otkrivaju izgled ovog automobila koji najviše podsjeća na novu Sonatu, gledajući prednji kraj, masku hladnjaka i prednju svjetlosnu grupu, ali i klaster zadnjih svjetala koji formira light strip preko vrata prtljažnika, ali se nastavlja i na bokovima automobila. Sveukupno, i20 će izgledati modernije i „oštrije“.

 

Finalni proizvod je prilično sličan onome koji su prikazali na prvobitnim skicama automobila, ali su određene izmjene prisutne. Primjetno je da su točkovi značajno manji i popunjavaju mnogo manje prostora nego na skicama. Novi i20 će biti dosta podložan personalizaciji te će dolaziti sa dvobojnom karoserijom.

 

S novom generacijom modela i20, Hyundai će uvesti i performantnu i20 N verziju koja će biti pravi „ubica“ za konkurenciju u vidu Volkswagen Pola GTI i Ford Fieste ST. Obzirom na to da su fotografije isplivale u javnost, vrlo je moguće da će Hyundai i sam predstaviti automobil prije nego su planirali.

16:56 | Feb 18, 2020

KOMENTARI (0)