VIJESTI / AKTUELNOSTI

Procurile zvanične slike BMW-a iX3

bmw

BMW iX3

bmw

BMW iX3

Prijevremena „premijera“ BMW-ovog električnog crossovera

 

BMW iX3 će biti prvi električni crossover bavarskog brenda. Potvrdu dolaska modela, dobili smo još na sajmu Auto China 2018. u Pekingu. BMW je od tada povremeno objavljivao informacije o automobilu, davao nam uvid u detalje o automobilu i spremao nas za njegov zvanični dolazak. Obzirom na minimalnu kamuflažu koju su koristili na testnom modelu, gotovo da smo u potpunosti imali jasnu sliku o novom iX3.

 

Na internet su procurile i prve zvanične fotografije novog BMW-ovog terenca, a slobodno možemo reći da nema nikakvih iznenađenja i detalja koje do sada nismo vidjeli. Ipak, ovo nije zvanično predstavljanje automobila iako se radi o zvaničnim fotografijama koje su na internet dospjele za sada nepoznatim putem. Obje fotografije daju savršen prikaz novog „Bavarca“. Prednji kraj automobila ima skladne, ali zatvorene „bubrege“ i prilično uglađen prednji branik za što manji aerodinamički otpor i što veću efikasnost.

 

Na automobilu se nalaze i plavi detalji, karakteristični za BMW-ovu „i“ liniju električnih modela. Nju možemo vidjeti na prednjoj masci, ukrasnim pragovima i zadnjem braniku na kojem se nalaze ukrasni poklopci umjesto izduvnih cijevi. iX3 će koristiti jedan elektromotor od 286 KS i 400 Nm obrtnog momenta. Snagu će crpiti iz baterije od 74 kWh, a to će biti dovoljno za domet od 440 km po WLTP ciklusu testiranja.

17:57 | Apr 27, 2020

KOMENTARI (0)