VIJESTI / AKTUELNOSTI

Profesionalni vozač i model: Nanami Tsukamoto ruši predrasude

jdm

Nanami Tsukamoto

jap

Nanami Tsukamoto

jap

Nanami Tsukamoto

jap

Nanami Tsukamoto

jap

Nanami Tsukamoto

jap

Nanami Tsukamoto

Lijepa, brza i veoma uspješna

 

Stereotip da su trke automobila isključivo muški sport davno je opovrgnut. Michele Mouton ga je oborila kada je za volanom Audija Quattro 1982. godine stigla do vicešampionske titule u WRC šampionatu sa čak tri pobjede te godine. Kasnije, stizale su nove djevojke koje su išle putem slavne Michele. U današnjem vremenu, sve je više vrhuskih žena vozača, a djevojka o kojoj danas govorimo je uspješna i na stazi, ali i van nje.

 

Nanami Tsukamoto je tridesetpetogodišnja drifterka, profesionalna vozačica, model i voditeljica. Za svojih 35 godina uspjela je izgraditi karijeru na kojoj bi joj mnogi pozavidjeli. Do sada je učestvovala u brojnim nacionalnim i međunarodnim serijama u kojim je ostvarila nekoliko pobjeda i titula. Za razliku od muških kolega koji se uglavnom opredijele za jednu disciplinu, Nanami se može pohvaliti sa čak tri discipline. Osim kružnih trka u kojima je izuzetno uspješna, čak i u njemačkoj VLN seriji, Nanami se bavi driftom i relijem.

 

Ni malo nas ne iznenađuje činjenica da se Nanami bavi driftom, obzirom na to da je u Japanu to jedno od najpopularnijih takmičenja. Kako ne bi bilo kada je upravo 70-ih godina prošlog vijeka upravo poteklo iz Japana. Nemoguće je ne primjetiti drečavu pink boju na Nissanu Silviji s kojom se Nanami takmiči.

 

Svoju karijeru uspješno gradi u VLN seriji koju i ove godine vozi u klasi SP3 za volanom Toyote GT86. U galeriji pogledajte fotografije ove lijepe japanske vozačice. Šteta što je ne gledamo u Formuli 1. Sigurno je ljepša pojava od npr. Sebastiana Vettela i njegovih neukusnih brkova.

12:52 | May 2, 2019

KOMENTARI (0)