VIJESTI / AKTUELNOSTI

Prva Corvette C8 prodana za 3 miliona dolara

vette

Chevrolet Corvette

vette

Chevrolet Corvette

vette

Chevrolet Corvette

Prvi produkcijski primjerak prodan po paprenoj cijeni

 

Ljudima u Scottsdaleu, u Arizoni, nisu nepoznanica neobični i nesvakidašnji automobili. Obzirom na to da se popularna Barrett-Jackson aukcija održava upravo u tom mjestu, mještani su vidjeli mnoge skupocjene automobile koji su dosezali suludo visoke cijene. Na primjer, u Scottsdaleu su prodati prvi prvi primjerci Toyote Supre, Ford Mustanga Shelby GT500 za 2,1 i 1,1 milion dolara.

 

Jučer je sa lota 3007, prodan prvi produkcijski primjerak Chevrolet Corvette Stingray C8. Ova Corvette će ostati upamćena kao prvi primjerak Corvette sa središnje smještenim motorom. Primjerak sa VIN 001 je prodan za nevjerovatna tri miliona dolara!

 

Kao i u slučaju gore pomenute Supre i Mustanga, prihod od prodaje Corvette VIN 001 će djelimično otići u humanitarne svrhe. Organizatori aukcije će dio novca uplatiti na račun „Detroit Children's Fund“, neprofitne organizacije koja se bavi investiranjem u školstvo u Detroitu kako bi djeci ponudili bolje uslove za obrazovanje.

 

Vlasnik prve Corvette s centralno smještenim motorom je Rick Hendrick. On je osnivač Hendrick Companies i svoju kolekciju automobila je obogatio primjerkom Corvette koja počinje novu eru za ovaj model.

17:22 | Jan 19, 2020

KOMENTARI (0)