VIJESTI / AKTUELNOSTI

Prva fotografija Lamborghinija Huracan Evo

Fotografiju je plasirao sam Lamborghini...

 

... S namjerom da njihovi kupci imaju uvid u novi automobil koji će uskoro biti predstavljen. A ne kako bi kompletna internet zajednica vidjela novu evoluciju Huracana prije samog premijernog predstavljanja. Fotografija je plasirana u javnost preko Unica aplikacije koja je ekskluzivno dostupna Lamborghinijevim kupcima. Dakle, neko je željan plasiranja ekskluzivnih informacija u javnost.

 

Bilo kako bilo, na fotografiji vidimo Lamborghini Huracan Evo. Automobil koji smo već imali priliku da vidimo, doduše pod pozamašnom količinom kamuflažne folije. Sada je Huracan u potpunosti „nag“ i spreman za predstavljanje. Novi model ima nešto drugačiji prednji kraj i novi poklopac motora. Sveukupno, novi Huracan Evo djeluje dosta jednostavnije sa manje aerodinamičkih dodataka i otvora za zrak.

 

U ovom slučaju, radi se o Huracanu Evo sa zadnjim pogonom. To automatski znači da je automobil nešto lakši u odnosu na varijantu sa pogonom na sva četiri točka. Pod haubom će svakako biti motor od 630 KS. Standardni Huracan Evo s pogonom na sva četiri točka vaga 1.422 kg, dok bi ovaj trebao imati 1.361 kg, zbog čega bi ova verzija mogla biti okarakterisana kao „lightweight“.

11:50 | Jan 4, 2020

KOMENTARI (0)