VIJESTI / PREMIJERE

Prva specijalna edicija Bentleya Flying Spur

bentley

Bentley Flying Spur First Edition

bentley

Bentley Flying Spur First Edition

bentley

Bentley Flying Spur First Edition

bentley

Bentley Flying Spur First Edition

bentley

Bentley Flying Spur First Edition

bentley

Bentley Flying Spur First Edition

Jednostavan naziv – First Edition

 

Ukoliko ste među sretnicima koji imaju dovoljno novca da razmišljaju o kupovini nekog skupog i luksuznog automobila, a na listi želja se nalazi novi Bentley Flying Spur, kultni britanski proizvođač je već spremio specijalnu ediciju ove limuzine jednostavnog naziva „First Edition“. Prvi primjerak ove edicije biće prodat na aukciji u sklopu gala večeri koju organizuje Fondacija Eltona Johna. Sav novac od prodaje automobila će biti proslijeđen u fondaciju koja podržava inovativnu prevenciju HIV-a, programe edukacije, direktnu njegu i usluge podrške oboljelima od HIV-a.

 

Kao da i „obični“ Flying Spur nije dovoljno poseban, Bentley je ovoj seriji ipak dao nekoliko unikatnih detalja koji ga čine svojevrsnim kolekcionarskim primjerkom. Proizvodnja "First Edition“ serije počinje krajem 2019. godine i trajaće samo godinu dana. Flying Spur First Edition ćete lako prepoznati po mnogobrojnim oznakama. Za ovu ediciju, Bentley je stilizovao Union Jack, zastavu Velike Britanije, kojoj je u sredini dodao i broj 1 koji označava da je to prva edicija (First Edition). Stilizovani Union Jack se nalazi na C-stubu, naslonjačima za glavu, instrument tabli, kao i na ukrasnim pragovima. Modeli iz serije First Edition dolaze na 22-inčnim Mullinerovim felgama.

 

Enterijer automobila je otmjen, prefinjen i luksuzan, tipično za svaki Bentley. Svoje mjesto u ovom automobilu je našao i Bentleyev rotirajući displej koji vam omogućuje da birate hoćete li koristiti moderni ekran osjetljiv na dodir, ili će nostalgija odraditi svoje pa ćete izabrati tradicionalne, analogne instrumente. Suvišno je spominjati da vozač ima na raspolaganju brojne asistencije, a ambijentalno osvjetljenje je vrlo lako konfigurisati po vašoj želji.

 

Pod haubom se nalazi prepoznatljivi 6.0 biturbo W12 motor čija snaga iznosi 626 KS uz 820 Nm obrtnog momenta. Snagu na sva četiri točka prenosi osmostepeni ZF automatski mjenjač, a osim toga, dostupan je i sistem upravljanja na sva četiri točka. Flying Spur od 0 do 100 jurzi za 3,7 sekundi, a postiže maksimalnu brzinu od 333 km/h.

22:40 | Jul 20, 2019

KOMENTARI (0)