VIJESTI / AKTUELNOSTI

Prve fotografije osvježenog Fiat Tipa

fiat

Fiat Tipo

fiat

Fiat Tipo

Fotografije neplanski procurile prije zvanične premijere

 

Fiat Tipo će tokom ove godine dobiti svoju osvježenu verziju. O tome smo već pisali prije nekoliko sedmica, a sada su pored špijunskih fotografija dostupne i njegove zvanične fotografije koje su procurile na internet, neplanski prije zvanične premijere. Sve izmjene su prilično suptilne i minimalne, ali dovoljne da Tipo ide u korak s vremenom.

 

Na fotografijama se očigledno nalazi primjerak Tipa sa Sport paketom, barem to zaključujemo na osnovu većeg krovnog spojlera. Prednji branik je aerodinamičnije oblikovan, dok je maska dobila nešto drugačiji dizajn sa poprečnom kromiranom ukransnom letvicom. Svjetla za maglu su sada drugačije pozicionirana, dok su bočni usisi takođe redizajnirani. Straga ne primjećujemo veće promjene. Klaster zadnjih svjetala zadržao isti dizajn, dok su unutrašnji dijelovi kućišta izmijenjeni. Umjesto loga, na vratima prtljažnika će stajati samo slovni natpis FIAT.

 

O ponudi motora je još uvijek rano govoriti. Sasvim je sigurno da ćemo ponovo vidjeti 1.4 benzinske motore od 95 i 120 KS, kao i dokazani 1.6 dizelski motor od 120 KS, a ostaje nam da vidimo da li će Fiat posegnuti za elektrifikacijom Tipa, kao što su već uradili sa Pandom i modelom 500. U svakom slučaju, Tipo će sigurno zadržati epitet najpovoljnijeg automobila C-segmenta i nakon predstavljanja facelift izvedbe.

16:16 | Mar 31, 2020

KOMENTARI (0)