VIJESTI / AKTUELNOSTI

Prve isporuke novog Golfa već krajem godine?

Iz Volkswagena nastoje ubrzati proizvodnju

 

Razvoj nove generacije Golfa nije bio ni malo lagan proces za Volkswagen. Problemi sa softverom su sve dodatno zakomplikovali i usporili. U međuvremenu su se pojavile razne špekulacije, a u jednom momentu se činilo da će novi Golf stići tek naredne godine. Ipak, iz Volkswagena ne odustaju i bore se lavovski da novi Golf do svojih kupaca stigne već ove godine.

 

Sudeći prema posljednjim vijestima koje su stigle iz Volfsburga, legendarni kompakt bi trebao biti predstavljen u oktobru. Vjerovalo se da će prozivodnja novog Golfa početi u trećem kvartalu ove godine da bi na tržište stigao krajem februara 2020. godine. Ipak, najnovije informacije govore da je CEO Volkswagena, Herbert Diess, izjavio da će prvi primjerci stići do svojih kupaca već krajem ove godine.

 

„Žestoko se borimo sa vremenom. Uopšte nije lako, ali se trudimo i dajemo sve od sebe. Siguran sam da ćemo uspjeti i da ćemo ispoštovati zadani rok te da ćemo prve automobile isporučiti krajem godine.“, izjavio je Diess.

 

Ako je vjerovati svim navodima koji stižu iz Volkswagena, ubrzo možemo očekivati objavljivanje prvih teasera novog Golfa. Predstavljanje u oktobru ima svoje marketinške prednosti jer će se desiti nekoliko sedmica nakon frankfurtskog sajma te će sva pažnja biti usmjerena na novi Golf.

22:13 | Jun 17, 2019

KOMENTARI (0)