VIJESTI / AKTUELNOSTI

Prve špijunske fotografije novog Golfa GTI

vw

VW Golf GTI (2020)

vw

VW Golf GTI (2020)

vw

VW Golf GTI (2020)

vw

VW Golf GTI (2020)

vw

VW Golf GTI (2020)

Nakon običnog Golfa, lagano upoznajemo i GTI izvedbu

 

Na internetu su se pojavile prve fotografije novog Golfa GTI. Prototip legendarnog hot hatchbacka je po prvi put viđen u javnosti i izazvao je veliku pažnju „paparazza“. Iako je u potpunosti kamufliran, znajući kako izgleda obična izvedba Golfa, jasno nam je šta možemo očekivati u GTI varijanti.

 

Ono što ga jasno odvaja od običnog Golfa jeste maska usisa zraka koja izgleda kao pčelinje saće, karakterističan dizajn za GTI izvedbu još od Golfa pete generacije. Branik ima nešto drugačiji dizajn i diskretni lip spojler, kako naprijed, tako i nazad. Pragovi su širi, a nazad su izvučene dvije cijevi izduvnog sistema.

 

Kada je snaga ovog automobila u pitanju, spominje se cifra od oko 300 KS čime bi bio izravna konkurencija Mercedesovom A35 AMG, kao i BMW-u M135i. Osnovni model Golfa GTI bi trebao imati 245 KS, dok će verzija sa 300 KS biti vrh ponude. Kao što smo i ranije pisali, Golf GTI, kao i jači Golf R, koristiće 2.0 četverocilindarski turbo motor bez ikakve elektrifikacije.

 

Što se cijene tiče, novi Golf bi trebao zadržati iste ili barem slične cijene kao i u sedmoj generaciji. Tako će biti i sa GTI izvedbom čija osnovna cijena trenutno iznosi 33.600€, a stabilnost cijene se očekuje i u osmoj generaciji. Osnovni model Golfa GTI sa 245 KS bi trebao koštati oko 33.000€, a njegov dolazak na tržište se očekuje krajem 2020. godine.

09:46 | Jul 9, 2019

KOMENTARI (0)