VIJESTI / AKTUELNOSTI

Prvi render Hyundaija i20 N

Hyundaijeva džepna raketa

 

Hyundai je nedavno potvrdio da će u bližoj budućnosti predstaviti i20 N, novi model u njihovoj N porodici. Podstaknuti uspjesima modela i20 u WRC šampionatu, Hyundai će svojim fanovima ponuditi “pitomiju” verziju Neuvilleovog oružja s kojim već dvije godine uzastopno osvaja vicešampionske titule.

 

Trenutno, u ovom segment postoji nekoliko modela kojima možemo dodijeliti titulu hot hatchbacka. Tu su Ford Fiesta ST, Renault Clio RS, Peugeot 208 GTI i naravno, VW Polo GTI. Plan je jasan. Izazvati pomenute modele i biti bolji od njih. To svakako neće biti lako, ali sudeći po tome kakav je automobil i30 N, možemo očekivati da će Hyundai napraviti jako dobar posao.

 

Hyundai i20 N bi trebao biti isti motor kao i i30 N, što bi značilo da će ovaj mali hatchback imati minimalno 250 KS. To je sjajna snaga za mali automobil i izuzetno malu masu. Očekuje se da će i20 proći kroz opsežne pripreme same šasije, a nije nemoguće da novi sportaš bude smješten i na modelu i20 Coupe, što smo prikazali i na renderu.

 

Dolazak ovog modela planiran je za početak 2020. godine. U međuvremenu, Hyundai uveliko radi na nadogradnji električne Kone, ali i unaprijeđenju modela Ioniq, kao i mnogih plug-in hibrida.

20:24 | Feb 23, 2019

KOMENTARI (0)