VIJESTI / AKTUELNOSTI

Prvi renderi nove S-klase

w223

Mercedes-Benz S-klasa W223

w223

Mercedes-Benz S-klasa W223

Kvalitetna evolucija dizajna

 

Možda su GLC i C-klasa najprodavaniji Mercedesovi modeli, ali ipak, neosporna kraljica ponude je S-klasa. Već neko vrijeme, prototip nove S-klase, W223, pojavljuje se u javnosti kamufliran. Kolege sa ruskog portala, Kolesa.ru, uradili su render nove S-klase i rezultat je impresivan.

 

Nova S-klasa biće slična najnovijim modelima trokrake zvijezde, ali će i dalje zadržati svoju ekskluzivnost i unikatni karakter koji nosi već decenijama. Ne tako davno, na našem Instagram profilu smo objavili fotografiju enterijera nove S-klase i prvo što smo primjetili jeste ogromni ekran, najsličniji onima koji se nalaze u Teslinim modelima. Dosta o enterijeru, pričamo o eksterijeru. Prednji kraj nove S-klase prati dizajnerski jezik korišten u stvaranju novog GLC i GLE modela, te je prednja svjetlosna grupa i maska kromirana maska hladnjaka su veoma slične tim modelima. Silueta S-klase je gotovo nepromijenjena. Nije bilo ni potrebe za promjenama jer su dizajneri uradili savršen posao i stvorili dizajn koji je svjež i aktuelan nakon šest godina. Zadnji kraj, krase zadnja svjetla jako slična onima na novom CLS-u, uz elegantnu kromiranu traku iznad njih.

 

Postoje glasine da će nova S-klasa biti ponuđena isključivo sa produženim međuosovinskim razmakom. Što se tiče električnog ekvivalenta S-klasi, Mercedes je potvrdio da će stići u budućnosti, iako nisu precizirali kada i kako će se zvati, a pretpostavka je da će zadržati oznaku S i zvati se EQ S.

10:49 | Mar 13, 2019

KOMENTARI (0)