VIJESTI / AKTUELNOSTI

Prvi teaser Mercedesa-AMG A45 S i CLA 45 S

merc

Mercedes-AMG CLA 45 S

merc

Mercedes-AMG A45 S

merc

Mercedes-AMG A45 S

Uz teaser, procurile i prve fotografije A45

 

Konačno smo dočekali i to. Mercedes je objavio datum predstavljanja najisčekivanijeg hot hatchbacka ikada. Automobil koji će postaviti nove standarde u autoindustriji, automobil koji će hot hatchback automobile podići na još jedan viši nivo. Za dva dana, 4.7.2019. godine, Mercedes će premijerno predstaviti A45 S AMG i CLA 45 S AMG.

 

Oba automobila će imati isti 2.0 turbo motor koji u S izvedbi isporučuje 416 KS što ga čini najjačim dvolitarskim serijskim motorom u historiji. U dva kratka najavna video klipa, vidljivi su detalji karakteristični za AMG modele, a prije svega tu mislimo na Panamericana masku hladnjaka s vertikalnim rešetkama i četverostruki izduvni sistem nazad.

 

Iako su bazirani na platformi za automobile s prednjim pogonom, A45 S i CLA 45 S imaju 4Matic+ pogon na sva četiri točka koji zahvaljujući drift modu mogu postati „žderači“ guma sa samo jednim pritiskom na dugme. Kada pogledate specifikacije novih modela, A35 i CLA 35 vam djeluju slabašni. Uz 416 KS, tu je i 500 Nm obrtnog momenta koji će vas svaki put iznova „ispaliti“ ukoliko odaberete Sport+ mod i oslobodite svu snagu automobila.

 

Premijerno predstavljanje će biti održano u sklopu Goodwood FoS, a ubrzo nakon toga, trebale bi stići i verzija bez S oznake. Za sada nije poznato da li će A-klasa sedan i GLA takođe dobiti 45 varijante, kao ni CLA Shooting Brake i nedavno predstavljeni GLB.

10:34 | Jul 2, 2019

KOMENTARI (0)