VIJESTI / AKTUELNOSTI

Prvi teaser za Hyundai i20 N

hyundai

Hyundai i20 N (Render: XTomi Design)

hyundai

Hyundai i20 N

Detalj koji je mnogima promakao krio se u teaseru običnog i20

 

Hyundai i20 N se uveliko testira i njegov dolazak bi mogao da odgodi tek korona virus. N odjel ubrzano razvija novog člana porodice Hyundaijevih sportskih automobila, a kada dođe na tržište, i20 N će biti opasno cestovno oružje. Nakon što su predstavili novi i20, Hyundai nam je ostavio prostor da razmišljamo koliko će se N verzija razlikovati od standardnog i20.

 

Ono što nam je svima promaklo je teaser sportske verzije ovog automobila koji je poslužio kao „thumbnail“ za jedan drugi teaser, a radilo se o videu koji je objavljen pred samo predstavljanje standardne verzije modela i20. Očigledno je da, iako novi i20 sam po sebi izgleda dosta agresivno, u N verziji će biti dodatno naglašeni aerodinamički elementi, bočni usisi, pragovi, kao i diskretni krovni spojler.

 

Novi Hyundai i20 N razvija se na čuvenom Nordschleifeu te smo sigurni kako će ovaj mališan biti prava „trkaća“ mašina za svakodnevnu upotrebu. Očekuje se da će njegova snaga iznositi oko 200 KS što bi ga stavilo rame uz rame sa neprikosnovenim Volkswagen Polom i Ford Fiestom ST koji su trenutno najbolji i najjači automobili tog segmenta, dok još uvijek čekamo Renaultov odgovor sa Cliom R.S. Bilo kako bilo, očekuje nas uzbudljivo nadmetanje u hot hatch klasi B-segmenta.

17:42 | Mar 26, 2020

KOMENTARI (0)