VIJESTI / AKTUELNOSTI

Prvi testovi novog Mercedesa GLC

mercedes_glc

Mercedes-Benz GLC (2020)

mercedes_glc

Mercedes-Benz GLC (2020)

mercedes_glc

Mercedes-Benz GLC (2020)

Fotografisan sa minimalnom kamuflažom

 

Iza Mercedesovog modela GLC je zaista posebna godina. Po prvi put, ovaj SUV je pretekao famoznu C-klasu po broju prodatih primjeraka i postao najprodavaniji Mercedesov model. Mercedes ne gubi vrijeme i užurbano sprema i testira potpuno novi GLC koji će biti predstavljen na jesen.

 

Prototip koji je nekoliko puta viđen na cesti, sada je uslikan sa minimalnom kamuflažom i sudeći prema viđenom, novi GLC će mnogo ličiti na veći GLE model. Gabariti će ostati približno isti, iako očekujemo da bude nešto veći od prve generacije. Polako, ali sigurno, Mercedes izbacuje iz upotrebe halogena svjetla i nudi isključivo LED svjetla. Nova generacija GLC dobiće i nove motore, sisteme pomoći vozaču, ali i MBUX sistem.

 

„Radili smo mnogo na novom GLC. Model sada posjeduje LED svjetla i MBUX sistem, a većina motora će biti novi u ponudi. Osnovni model ostaje GLC 200 koji je sada blago pojačan i imaće 197 KS. Za testiranje smo koristili nešto jači model. Prototip koji se koristi za testiranje je zapravo GLC 300 čija snaga iznosi 255 KS.“, izjavio je Peter Kolb, čovjek zadužen za razvoj novog GLC-a.

 

U daljem razgovoru, Kolb je otkrio da je pod haubom GLC 300 modela zapravo 2.0 četverocilindrični motor, ali i električni motor od 48V. Ovim ne samo da se smanjuje potrošnja, već se i poboljšavaju performanse.

 

Novi GLC stiže u Ženevu, a tu će biti prikazan i trenutni vrh ponude, GLC 350D sa 333 KS. Na sportske, AMG verzije GLC ćemo morati pričekati do 2020. kada će se ponuda kompletirati.

14:05 | Feb 18, 2019

KOMENTARI (0)