VIJESTI / AKTUELNOSTI

Prvi uvid u unaprijeđenu Mercedes E-klasu

mercedes

Mercedes-Benz E-klasa prototip

mercedes

Mercedes-Benz E-klasa prototip

mercedes

Mercedes-Benz E-klasa prototip

mercedes

Mercedes-Benz E-klasa prototip

Više sigurnosti uz hibridne opcije

 

Aktuelna generacija Mercedes-Benz E-klase je predstavljena 2016. godine. Četiri godine kasnije, Mercedes je spremio osvježenu verziju svoje luksuzne limuzine. Plan je da osvježena E-klasa prvo stigne u evropske salone ovog ljeta, a uz estetske izmjene iznutra i izvana, E-klasa će biti i tehnološki naprednija uz sve vrste hibridne opcija.

 

U principu, Mercedes je objavio prvi teaser za osvježenu E-klasu. Fotografije prikazuju prilično kamuflirane prototipove u laganom „krstarenju“ Las Vegasom. Ključne izmjene se dešavaju na prednjoj masci i zadnjem kraju automobila, dok je generalno automobil ostao prilično isti. Detalje još uvijek ne znamo te ćemo morati sačekati nešto više informacija iz Štutgarta, ili u krajnjem slučaju i zvanično predstavljanje automobila.

 

Unaprijeđenja su se desila i iznutra. E-klasa će dobiti novi upravljač i novu verziju MBUX sistema. Digitalni displeji su i dalje glavna značajka infotainment sistema. I dalje će enterijerom dominirati luksuz tako ćete na raspolaganju imati indikator kvaliteta zraka u kabini, Mercedesov Urban Guard uz Mercedes Me koji će postatio dio iskustva u E-klasi. Intelligent Drive će takođe biti u ponudi sa aktivnim sistemima za upravljanje i kočenje.

 

Kompletni detalji o opcijama pogonskih jedinica još uvijek nisu dostupni. Ipak iz Mercedesa su nam saopštili da će u ponudi imati sedam punjivih hibridnih varijanti, uključujući i 4Matic i karavanske izvedbe. Paleta motora će biti bogatija za dva nova motora: 2.0 četverocilindarski blagi hibrid sa 268 KS i 3.0 redni šestocilindarski 362 KS. U oba slučaja, motori će imati starter generatore.

10:29 | Jan 22, 2020

KOMENTARI (0)