VIJESTI / AKTUELNOSTI

Radikalni BMW Serije 4 sprema se za premijeru

bmw

BMW Serije 4

bmw

BMW Serije 4

Debituje na ljeto

 

BMW Serije 4 nove generacije će debitovati na ljeto. Koncept nove Serije 4 nas je doslovno „šokirao“ ogromnom maskom hladnjaka, popularnim „bubrezima“. Predstavljen u Frankfurtu, taj koncept je digao mnogo prašine i od tada je glavna tema da li će BMW zaista ponuditi Seriju 4 u produkcijskoj formi sa takvom maskom. Čini se da je odgovor afirmativan.

 

Sudeći po novim renderima koje potpisuje Avarvarii, jedan od najpoznatijih kreatora rendera automobila, novi BMW Serije 4 će se veoma malo razlikovati od konceptnog modela. Ono što je glavno, masivni bubrezi ostaju u upotrebi i time će dio javnosti biti zgrožen, dok će neki pozdraviti veliku promjenu i osvježenje na licu nove četvorke. Zanimljivo je da će BMW tako jasno razdvojiti Seriju 3 i Seriju 4 koje su u prošloj generaciji bile gotovo identične, a jedina razlika se ogledala u broju vrata.

 

Biće ovo prvi BMW-ov automobil još do modela E9 iz sedamdesetih godina prošlog vijeka koji će koristiti uvećane vertikalne otvore maske hladnjaka. Automobil je za sata 85% spreman, a do premijere ima dovoljno vremena da Serija 4 bude dovedena do savršenstva. Model koji je prikazan na renderima je M440i xDrive koji će pokretati 3.0 litarski redni „šestak“ od 369 KS, dok će isti motor u M4 imati više od 500 KS. Upravo ćemo M4 vidjeti 2021. godine, dok za sada niko ne spominje datum debitovanja novog BMW-a M3.

14:18 | Feb 2, 2020

KOMENTARI (0)