VIJESTI / AKTUELNOSTI

Raj za ljubitelje Honde NSX

nsx

Honda NSX

nsx

Honda NSX

nsx

Honda NSX

nsx

Honda NSX

nsx

Honda NSX

nsx

Honda NSX

nsx

Honda NSX

Garaža iz snova svakog istinskog zaljubljenika u automobile

 

Ne možemo sakriti činjenicu da smo slabi na japanske automobile jer su kroz historiju stvorili brojne ikone autoindustrije. Jedna od ikona je i Honda NSX. U svojoj prvoj generaciji stekla je veliku slavu i status legende, a mnogi su je posebno zavoljeli zbog Ayrtona Senne koji je posjedovao jedan primjerak, a svi znamo i za njegov čuveni krug na Suzuki.

 

Danas je izuzetno teško vidjeti NSX na ulici, mnoge su u vlasništvu kolekcionara, a i oni koji ih voze, ne koriste ih svakodnevno jer ovakav model zaslužuje poseban tretman. Ipak, u Japanu je moguće vidjeti čak četrnaest primjeraka NSX-a. Garage Kite posjeduje tih četrnaest predivnih Hondi, a prizor je veličanstven.

 

Čak i na brojnim tuning skupovima je teško vidjeti više primjeraka ovog automobila, a Garage Kite ih je sve okupio u jednom malom dvorištu ispred svoje radionice. Iz Garage Kitea rade isključivo na modelima prve generacije. Pod haubom „starog“ NSX-a nalazio se 3.0 V6 motor sa karakterističnim VTEC-om. Radilo se o klasičnom motoru sa unutrašnjim sagorijevanjem, dok je novi NSX hibrid i posjeduje 3 elektromotora i nije lako raditi sa njim.

12:12 | May 12, 2019

KOMENTARI (0)