VIJESTI / TUNING

Raketa ili auto? Audi RS3 sa 500 KS!

rs3

Audi RS3 by ABT

rs3

Audi RS3 by ABT

rs3

Audi RS3 by ABT

ABT stvorio monstruma

 

Hot hatchback automobili su nekada imali mnogo manje snage nego današnji automobili. U skladu sa evolucijom automobila i tehnologije koja se u njima upotrebljava, rasla je i snaga. Tako smo danas došli do toga da se hot hatch automobili približavaju cifri i od 400 KS, a stari A45 AMG i novi RS3 su najbliži tome. Novi A45 će čak i probiti tu barijeru i stići čak do 421 KS.

 

Granice ne postoje, već ih mi sami stvaramo. ABT pomjera „zamišljenu“ granicu i uvijek iznova kreira nove, jače projekte i oduševljava nas. Tako je bilo i ovoga puta sa modelom RS3. Snaga je sa standardnih 394 KS skočila na čak 500 KS i 570 Nm obrtnog momenta. Motor je naravno ostao isti, snažni i sluhu ugodni petocilindarski 2.5 TFSI. Osjetno pojačanje postignuto je optimizacijom motora, zamjenom hladnjaka, te poptuno novim izduvnim sistemom.

 

Kao i inače, ABT svoj tuning zasniva na performansama, dok nešto manje radi na izgledu automobila. Ni RS3 nije izuzetak te su izmijenjeni samo prednji branik koji sada izgleda nešto agresivnije, a i zadnji difuzor je sada veći. Osim toga, automobil je dobio nove, ABT felge. Shodno potrebama ove zvijeri. Od 0 do 100 potrebno mu je svega 3,7 sekundi, a postiže maksimalnu brzinu od 299 km/h.

10:29 | May 11, 2019

KOMENTARI (0)