VIJESTI / PREMIJERE

Range Rover Sentinel – otporan na eksplozije!

sentinel

Range Rover Sentinel

sentinel

Range Rover Sentinel

sentinel

Range Rover Sentinel

sentinel

Range Rover Sentinel

Jedan od najboljih automobila koje su ikada proizveli

 

Land Roverov odjel za specijalna operativna vozila je kreirao novi model, Range Rover Sentinel – luksuzni, blindirani terenac. Ručno rađen u Land Roverovoj fabrici u Oxfordu, vozilo je bazirano na standardnom Range Rover Autobiograpy modelu i nudi najviši nivo zaštite koji može ponuditi jedan SUV.

 

Dizajniran da izdrži i najrazornije eksplozije, auomobil je verifikovan prema VR8 standardu protiv balističkih prijetnji, što znači da može izdržati oklopne paljbene metke, kao i eksplozije DM51 bombi. Osim vrhunskog nivoa sigurnosti, Sentinel je i dalje pravi Land Rover. Odiše beskompromisnim luksuzom i prefinjenošću. Enterijer je potpuno isti kao i u modelu Autobiography.

 

John Edwards, izvršni direktor JLR Special Operations odjela je izjavio:

„Novi Range Rover Sentinel je jedan od najboljih Range Rovera koje smo ikada proziveli. Pažljivo je analiziran i razvijen od strane naših inžinjera kako bi pružio najveći nivo zašitite putnicima u automobilu, bez obzira na jačinu napada. Uz sve to, zadržao je Range Roverov prepoznatljivi luksuz i prefinjenost, ali i offroaderske sposobnosti.“

 

Sentinel će debitovati u Londonu na Međunarodnoj izložbi sigurnosne i odbrambene opreme. Izložba će se održati od 15. do 18.9.2019. u londonskoj Excel areni. Posjetitelji će moći vidjeti vozilo izbliza i upoznati se sa šestodijelnim oklopom izrađenim od čelika visoke čvrstoće, kao i višeslojnim blindiranim staklom. Takođe, moći će vidjeti i neprobojni izduvni sistem, samozaptivajući rezervoar goriva, pomoćnu bateriju, ali i sistem koji omogućava vožnju čak i u slučaju da su gume potpuno ispuhane.

10:16 | Mar 4, 2019

KOMENTARI (0)