VIJESTI / PREMIJERE

Range Rover Velar sa V8 motorom

range_rover_velar

Range Rover Velar

range_rover_velar

Range Rover Velar

range_rover_velar

Range Rover Velar

range_rover_velar

Range Rover Velar

range_rover_velar

Range Rover Velar

Velar je dobio ono što mu je falilo

 

Iako je u finansijskim problemima, Land Rover je i dalje veličanstven u svemu što radi. Iskreno se nadamo da ti finansijski problemi se neće ozbiljnije odraziti na budućnost kompanije zbog kultnih automobila koje su proizvodili, proizvode i, nadamo se, koje će proizvoditi.

 

Range Rover Velar nije kultni automobil. Model je u svojoj prvoj generaciji i djeluje veličanstveno. Baš onako kako bi trebao da izgleda jedan Range Rover. Međutim, sve vrijeme nam se činilo da mu nešto nedostaje da slika bude potpuna. Danas, uz pomoć ljudi iz Range Rovera, shvatili smo šta je to što je nedostajalo.

 

Falio mu je karakteristični V8 motor! A sada je tu, u ponudi i Velar je konačno „onaj pravi“. Šta donosi sa sobom V8 motor? Range Rover Velar postaje cestovna zvijer. Pod haubom je 5.0 litarski V8 koji razvija 550 KS, a radi se motoru sa kompresorom, što garantuje sjajan zvuk i vrhunske performanse.

 

Osim novog motora, Velar je dobio i nešto duži dodatak imenu. Puni naziv modela sada glasi Velar SVAutobiography Dynamic Edition. Prilično teško za zapamtiti, ali jednom kada čujete ovaj automobil, znaćete da se radi o Velaru sa dugim imenom.

 

Range Rover je pojam luksuza. I toga su bili svjesni kada su stvarali ovaj automobil. Enterijer odiše profinjenošću i engleskom aristokracijom. Stiskom na papučicu gasa, zaboravljate na sav luksuz i zabava počinje. Do 100 km/h stižete za 4,3 sekunde, a maksimalna brzina koju možete postići u ovom automobilu iznosi 274 km/h. Naravno, ništa od toga nećete ni osjetiti. Za savršen osjećaj u vožnji zadužen je posebno razvijen zračni ovjes koji automobil čini dovoljno stabilnim i „zalijepljenim“ za cestu, ali i podjednako udobnim. Uz vrhunske performanse ide i vrhunski kočioni sistem što ovaj automobil čini i savršeno sigurnim.

 

Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition još uvijek nije dostupan za narudžbu. Ni cijene nisu poznate, ali već 2020. godine, prvi primjerci bi trebali krasiti ulice i izazivati osmijeh kako vozačima, tako i prolaznicima koji će vidjeti i čuti ovaj automobil.

17:19 | Feb 5, 2019

KOMENTARI (0)