VIJESTI / AKTUELNOSTI

Renault predstavio posebnu ediciju Scenica i Grand Scenica

renault

Renault Grand Scenic

renault

Renault Grand Scenic

renault

Renault Scenic

renault

Renault Scenic

renault

Renault Scenic

renault

Renault Scenic

renault

Renault Scenic

renault

Renault Scenic i Grand Scenic

Bazirana na Intens paketu

 

Ako ste tražili MPV automobil sa posebnom edicijom, Renault je spremio nešto za vas. Čak šta više, Renault vam neće uzeti suludu svotu novca za tu ekskluzivnost, svega 1.800€ više u odnosu na Intens paket na kojem je zasnovana serija Black Edition.

 

Scenic i Grand Scenic su bili izuzetno popularni monovolumen automobili, ali je u prošloj godini njihova prodaja drastično opala. Kako bi pokušao da podigne prodaju, Renault je spremio Black Edition za ova dva modela. Odlike ove edicije su unaprijeđeni komfor, prefinjenost i sportske performanse. Izvana, ovu ediciju karakterišu visokosjajni crni detalji, kao što su crna kućišta farova, kao i crne 20-inčne Silverstone felge.

 

Enterijerom dominira crna boja, u skladu sa nazivom edicije. Svjetlije nijanse nalazite tek na šavovima sjedišta, te ukrasnim detaljima na instrument tabli i volanu. Iz Renaulta su se stvarno potrudili da osjetite tu prefinjenost, upotrijebili su najfinije materijale kako bi svojim kupcima ponudili vrhunski kvalitet za njihov novac.

 

Black Edition će dolaziti sa po dva dizelska i benzinska motora. Ponudu dizelaša čine Blue dCi 120 i Blue dCi 150, a benzince TCe 140 i TCe 160. U seriji će dolaziti sa šestostepenim ručnim mjenjačem, a u ponudi će biti i šestostepeni EDC automatik. Da biste kupili jedan primjerak ovog automobila, morate izdvojiti minimalno 33.100€ za Scenic, dok ćete za Grand Scenic dati 600€ više – 33.700.

14:00 | May 21, 2019

KOMENTARI (0)