VIJESTI / PREMIJERE

Renault prikazao novi Clio

Peta generacija najprodavanijeg evropskog automobila B segmenta

 

Renault je odlučio da nas ne drži više u neizvijesnosti i da prikaže lice pete generacije njihovog vladara B segmenta. Clio se proizvodi još od 1990. kada se po prvi put pojavio na tržištu, zamijenivši legendarni Renault 5. Clio je više puta ponio laskavu titulu automobila godine, a upravo četvrta generacija je ponijela titulu Evropskog automobila 2013. godine.

 

Četvrta generacija je u svom vremenu bila daleko ispred vremena pa je i danas veoma atraktivna. Upravo na osnovima četvrte generacije nastala je i nova, peta. Izvana, novi Clio se nije mnogo promijenio. U ovom slučaju možemo reći da se radi o nešto ozbiljnijem faceliftu. Modernija svjetlosna grupa i naprijed i nazad, napredniji dizajn branika, nešto veći retrovizori – u cjelini, konzervativan pristup pri dizajnu eksterijera.

 

Najveće promjene desile su se u unutrašnjosti. Ono što je primjetno je znatno više otmjenosti u kabini. Korišteni su kvalitetniji materijali i kvalitet završne obrade je na znatno višem nivou nego kod prethodnika. Osim estetskog poboljšanja, Clio je prostraniji u unutrašnjosti. Nova generacija nudi više prostora za noge što će putovanja činiti znatno udobnijim. Clio je dobio i potpuno novi displej za upravljanje infotainment sistemom, a automobil se može povezati sa vašim telefonom preko CarPlay ili Android Auto softvera.

 

Novi Clio će biti zvanično prestavljen na Sajmu automobila u Ženevi.

 

15:17 | Feb 5, 2019

KOMENTARI (0)