VIJESTI / AKTUELNOSTI

Renault sprema Zoe e-Sport od 460 KS?

renault

Renault Zoe e-Sport

renault

Renault Zoe e-Sport

renault

Renault Zoe e-Sport

Krajnje zanimljiva ideja ponovo živi

 

Renault je prije par dana predstavio unaprijeđeni Zoe, svoj mali električni automobil. Na pitanja novinara da li ćemo moći u budućnosti vidjeti sportsku izvedbu modela Zoe, šef odjela za električne automobile, Gilles Normand, izjavio da to nije isključeno te da i dalje postoji mogućnost za takvo nešto.

 

U prevodu, koncept modela Zoe e-Sport koji je prije par godina predstavljen bi mogao postati stvarnost. Tada je predstavljen kao vrhunski hot hečbek sa 460 KS i pogonom na sva četiri točka, međutim u to vrijeme nismo mogli ni pomišljati o tome da sportski Zoe uđe u proizvodnju.

 

„U to vrijeme, Zoe e-Sport je bio više poput „ispitivanja vode“ i ispipavanja interesa tržišta. Međutim, realnost je da tada nije bilo osnova za njegovu produkcijsku izvedbu. Sada je situacija znatno drugačija, a konkurencija takođe razmišlja o takvim automobilima što znači da bi Zoe e-Sport mogao postati stvarnost.“, izjavio je Normand.

 

Obzirom na to da Renault Sport nudi ekstremne verzije hot hečbek automobila, ne smijemo isključiti ovu mogućnost. U prošlosti smo viđali neke veoma „škakljive“ modele koji su bili prave zvijeri, kao što su Renault 5 Turbo, Clio V6, kao i najjači i najbrži Megane ikada, Megane R.S. Trophy-R.

16:42 | Sep 17, 2019

KOMENTARI (0)