VIJESTI / PREMIJERE

Renderi novog Audija RS4 Avant

rs4

Audi RS4 Avant (render)

rs4

Audi RS4 Avant (render)

Ruski portal objavio realistične rendere novog Audijevog super karavana

 

Audi se uveliko sprema za povratak modela RS4 Avant. Testiranje prototipa ulazi u završnu fazu i sve ukazuje na to da nas njegova premijera očekuje uskoro. Ingolstadtski gigant spremio je rivala Mercedesovom C63 karavanu.

 

Do sada smo viđali samo špijunske fotografije novog RS4 Avant, ali sa mnogo kamuflaže. Nismo mogli vidjeti mnogo toga, međutim, ruski portal Kolesa.ru potrudio se da prezentuje izgled novog RS4 prije njegovog zvaničnog predstavljanja. RS4 je dobio nova, redizajnirana prednja LED svjetla, saćastu masku hladnjaka i veće bočne usise. Blatobrani su blago proširene kako bi pokrivali šire točkove u odnosu na obični A4 Avant. Zadnji kraj je dobio tipične ovalne završetke izduvnog sistema i novi klaster zadnjih svjetala. Zanimljivo je da se Audi nije odlučio na light strip po uzoru na A6, A7 i A8, već su oba kućišta povezana samo kromiranom ukrasnom lajsnom.

 

Enterijer i dalje ostaje misterija obzirom na to da još nismo vidjeli čak ni špijunske fotografije enterijera. Ono što se da primjetiti je i dalje „tablet“ na sredini instrument table preko kojeg upravljate infotainment sistemom. Ipak, nadamo se da će enterijer biti daleko uglađeniji nego prije.

 

Kada govorimo o motoru, još uvijek ne postoje zvanične informacije koja pogonska jedinica će se naći pod haubom RS4 Avanta. Dok jedni govore kako će RS4 dobiti isti motor kao i RS5 Sportback. To bi značilo da će pod haubom biti 2.9 litarski biturbo V6 motor sa 444 KS i 600 Nm obrtnog momenta. To nije dovoljno da izazove C63, ali se i dalje priča o mogućoj upotrebi većeg i jačeg, V8 motora.

12:31 | Apr 10, 2019

KOMENTARI (0)