VIJESTI / AKTUELNOSTI

Rimac C_Two uništen na „crash“ testu (VIDEO)

rimac

Rimac C_Two

rimac

Rimac C_Two

rimac

Rimac C_Two

rimac

Rimac C_Two

Niz rigoroznih testova radi bolje sigurnosti

 

Ukoliko ste slabi na automobile te gajite izrazito veliku ljubav prema njima, ne bismo vam preporučili da gledate video. Ono što ćete vidjeti za vas bi moglo biti bolno, međutim, od toga se ne može pobjeći te su dva primjerka izuzetno skupog automobila Rimac C_Two uništena za naše dobro.

 

Rimac C_Two je hiperautomobil hrvatskog proizvođača koji košta 1,5 miliona funti, a u snimku je primio čak pet udaraca kako bi prošao sve potrebne sigurnosne testove koji su opet neophodni da bi se dobila valjana homologacija i naposlijetku, kako bi taj auto bio legalan za cestovnu upotrebu.

 

Istini za volju, nije nam jednostavno dok gledamo snimak u kojem se uništava ovakav ultra-rijedak, veoma cijenjen i poželjan automobil od 1.887 KS. Ipak, kako i sam Rimac kaže, neophodno je sprovesti i testove stvarnog automobila kako bi se uskladili rezultati kompjuterske simulacije i stvarnog „crash“ testa.

 

Najnovija kreacija iz Rimac Automobila je prava električna zvijer. C_Two pored 1.887 KS ima i obrtni moment koji vam doslovno može pomjeriti sve organe u tijelu ukoliko iskoristite sav potencijal automobila – čak 2.299 Nm obrtnog momenta! Od 0 do 100 km/h potrebno mu je samo 1,97 sekundi, dok postiže maksimalnu brzinu od 415 km/h.

18:09 | Sep 25, 2019

KOMENTARI (0)