SPORT / BH AUTOSPORT

Rok Turk obavio prvi test Hyundaija i20 R5

rok_turk

Rok Turk

rok_turk

Rok Turk

rok_turk

Rok Turk

rok_turk

Rok Turk

Prvak Slovenije u reliju spreman za novu sezonu

 

Automobilistička sezona na našim prostorima je sve bliža i bliža. Automobili se lagano pripremaju u garažama, dok njihovi vozači rade na fizičkoj spremi u teretanama. Svi imaju isti cilj, a to je biti najbolji.

 

Jedan od najboljih reli vozača sa ovih prostora je Slovenac, Rok Turk. Prošle godine je osvojio drugu uzastopnu titulu u generalnom plasmanu prvenstva Slovenije u reliju. Obje titule je osvojio za volanom Peugeota 208 R5, međutim ove godine ga očekuje velika promjena. Turk je od ove godine vozač Hyundaija Slovenija, a naći će se za volanom njihovog Hyundaija i20 R5.

 

Pod vodstvom FriulMotor tima iz Italije, Hyundai Slovenija cilja visoko, a to je titula državnog prvaka. Sigurni smo da su odabrali pravog vozača za ostvarenje cilja. Svoj prvi test prije početka nove sezone obavio je upravo danas. Turk nije krio svoje zadovoljstvo:

„Prvi utisci su uistinu pozitivni. Auto se odlično ponaša i zadovoljan sam svojom prilagodbom na njega. Naravno, ovo je tek prvi test i trebaće još koji „brzinac“ da se naviknem u potpunosti na njega i budem u potpunosti siguran u auto. Jedva čekam naš prvi zajednički reli!“, zaključio je Rok.

 

A na prvi reli neće morati dugo da čeka. Već za vikend, u Hrvatskoj se vozi Rally Kumrovec koji tradicionalno otvara sezonu takmičenja u Hrvatskoj. Obzirom da se radi o reliju međunarodnog karaktera, česti su gosti iz Slovenije, Austrije i Mađarske. Roku će ovo biti sjajna prilika da se dodatno upozna sa novim automobilom i krene u odbranu titule prvaka Slovenije. Prvi reli za prvenstvo Slovenije se vozi u Vipavskoj Dolini 26.-27.4.2019.

18:13 | Feb 26, 2019

KOMENTARI (0)