VIJESTI / PREMIJERE

Rolls-Royce predstavio ručno rađeni Wraith

rr

Rolls-Royce Wraith Eagle VIII

rr

Rolls-Royce Wraith Eagle VIII

rr

Rolls-Royce Wraith Eagle VIII

rr

Rolls-Royce Wraith Eagle VIII

rr

Rolls-Royce Wraith Eagle VIII

rr

Rolls-Royce Wraith Eagle VIII

U čast prvog prekookeanskog leta

 

Rolls-Royce je predstavio ručno izrađeni Wraith Eagle VIII kao počast prvom prekoatlantskom letu. Automobil će biti prikazan javnosti na ovogodišnjem Concorso d'Eleganza Villa d'Este na obalama jezera Como u Italiji, od 24. do 26. maja.

 

Iz Rolls-Roycea su ga opisali kao najnoviji kolekcionarski automobil. Osim što je u potpunosti „ručni rad“, već će biti izrađen u samo 50 primjeraka. Ovim modelom se obilježava 100 godina jednog od najznačajnijih momenata u 20. stoljeću. Automobil je nazvan po prvom direktnom prekookeanskom letu koji se desio u junu 1919. godine. Kapetan John Alcock i poručnik Arthur Brown su za taj let koristili modifikovani Vickers Vimy bombarder koji je za pogon koristio upravo Rolls-Royceove Eagle VIII motore.

 

„Wraith Eagle je predmet obožavanja i divljenja, nešto što svaki istinski kolekcionar želi imati. On je omaž herojima, protagonistima današnjih vizionara. Ovaj model demonstrira vještinu i sposobnost našeg odjela u Zapadnom Sussexu.“, izjavio je Torsten Muller-Otvos, CEO Rolls-Roycea.

 

Automobil je rađen tematski. Wraith Eagle VIII je obojen u Gunmetal i Selby sivu, dok je maska hladnjaka obojena u crnu. Ista tema je korištena za uređenje enterijera. Sjedišta su u presvučena kožom u Selby sivoj i crnoj boji. Mesingani poklopci zvučnika imaju utisnutu dužinu leta na sebi i RR monograme kompanije. Isti monogrami se nalaze i na naslonjačima za glavu.

 

U pravom Rolls-Royceovom maniru, enterijer kombinuje moderno i klasično. Iz kompanije kažu kako je ovo moderna apstraktna interpretacija pogleda u kojem bi uživao zaljubljeni par. Obzirom na to da će biti izrađeno svega 50 primjeraka, a Rollls-Royce nije najjeftiniji proizvođač, možemo očekivati vrtoglavo visoke cijene. Ipak, s pravom možemo nazvati ovaj automobil umjetničkim djelom.

10:13 | May 26, 2019

KOMENTARI (0)