SPORT / FORMULA 1

Šampion velikog srca: Hamilton poklonio pehar bolesnom dječaku

lh44

Harry Shaw i Lewis Hamilton

w10

Mercedes-AMG W10

harry

Harry i njegova porodica

Potez za svaku pohvalu i divljenje

 

Kao djeca smo zamišljali heroje kako nose plašt, spašavaju ljude iz nevolja, usrećuju one koji su tužni... Kada odrastemo prestanemo vjerovati u sve te priče, život nas nemilosrdno „izudara“ i shvatimo da takvi heroji ne postoje. Postoje zapravo dobri ljudi koje s pravom možemo smatrati herojima. Primjer heroja je i Lewis Hamilton, ali i kompletan Mercedesov F1 tim. Zašto je to tako, objasnićemo vam u nastavku.

 

Proteklog vikenda vožena je peta trka šampionata Formule 1 na kojoj je trijumfovao Lewis Hamilton. Britanac je bio sjajan tokom nedjelje, a prije trke, na Instagramu je dobio jednu izuzetno dirljivu video poruku podrške. Tu poruku mu je poslao Harry Shaw, dječak koji boluje od teškog i rijetkog oblika raka kostiju. Hamilton je poznat kao izuzetno pozitivna osoba, ali ovoga puta je nadmašio samog sebe.

 

On je poruku podijelio na svom profilu, a pobjedu u Španiji je posvetio upravo Harryu kojeg je spomenuo i na pressici poslije trke. Međutim, tu nije bio kraj. Lewis je svoj pobjednički trofej, kao i par rukavica poslao kao poklon petogodišnjem Harryu, a članovi Mercedesovog tima su mu priredili još jedno iznenađenje. Oni su u dvorište njegove kuće dovezli Hamiltonov Mercedes-AMG W10 i uljepšali dan ovom mališanu.

13:57 | May 14, 2019

KOMENTARI (0)