SPORT / BH AUTOSPORT

Šampionat BiH – Grupa Historik

abdic

Adis Abdić - P3

memisevic

Haris Memišević - P2

armin

Armin Mujkanović - P1

dane

Dane Milenović - P2

Predstavljanje klasa i njihovih takmičara

 

Nova sezona šampionata BiH na brdskim stazama se uveliko bliži. Na našem portalu ćete moći upoznati klase u kojima se takmiče naši vozači i saznati njihova očekivanja od ove sezone. Krenućemo hronološki, redom pa ćemo početi sa grupom Historik.

 

Najslabija klasa šampionata je P1. Titulu u toj klasi neće braniti njen prošlogodišnji prvak, Rijad Begić, koji se ove godine neće takmičiti. Klasa će dobiti novog takmičara, a to je Armin Mujkanović. Uvijek brzi Tuzlak mijenja klasu i iz E1-14, prelazi u P1. On pored našeg šampionata namjerava voziti i FIA CEZ šampionat. Ukoliko ga sreća i automobil posluže, Mujkanović bi mogao doći do prve šampionske titule na brdu. Ambiciozni Mujkanović ne želi se zaustaviti na tituli u klasi, te je najavio da će napasti titulu i u grupi.

 

U klasi P2 ćemo gledati njenog četverostrukog prvaka, Daneta Milenovića i njegovog uvijek atraktivnog Fiata 128. Milenović je rado viđen gost na svakoj trci, a njegov Fiat uvijek izaziva posebnu pažnju, što zbog svoje pojave, što zbog gromoglasnog zvuka 1.3 motora. Drugi takmičar u klasi će, kao i prošle godine, biti Haris Memišević. Memišević je imao prilično uspješnu debitantsku sezonu, a od ove godine može očekivati još bolje rezultate. Godina iskustva je iza njega, a njegov Peugeot 205 bi trebao biti još bolji ove godine.

 

U klasi P3, vidjećemo samo jednog takmičara, kao i u P1. Adis Abdić je prošle godine osvojio titulu u klasi, ali je konstantno bio u sjeni Daneta Milenovića u grupi, a za ovu godinu je spremio veliki paket nadogradnji za svog Volkswagen Golfa GTI prve generacije. Uz sve više kilometara za volanom ovog automobila i obimnim unaprijeđenjima, Abdić bi trebao preuzeti ulogu favorita u grupi Historik. 

08:29 | Apr 26, 2019

KOMENTARI (0)