SPORT / BH AUTOSPORT

Šampionat BiH – Grupa N

n3

Fahrudin Dolić (N3)

n3

Krešimir Bodnaruk (N3)

n2

Amel Semanić (N2)

n2

Milan Stojnić (N2)

n2

Draško Cunjak (N2)

n3

Harun Hadžić (N3)

Predstavljanje klasa i njihovih takmičara

 

Drugi dio predstavljanja takmičara i klasa u Šampionatu BiH pripada momcima u grupi N. U grupi N za naš šampionat postoje dvije klase, N2 (automobili do 1600 ccm) i N3 (automobili do 2000 ccm). Nekada su to bile izuzetno brojčano jake klase sa dosta takmičara, međutim, zadnjih par godina to nije slučaj

 

Krenimo sa klasom N2. Prošle godine, plasman u klasi N2 je upisalo svega pet takmičara, a samo trojica su se na kraju bodovala. Dejan Vujasin koji je osvojio prošle godine titulu, ove godine je neće braniti tako da ulogu glavnog favorita preuzima Draško Cunjak kojem će ovo biti druga godina u klasi, a kroz prošlu sezonu je pokazao veliki napredak što je potvrdio pobjedom u Banja Luci. Konkurenciju će mu predstavljati dvije Honde. Veteran, Milan Stojnić iz Banja Luke nakon godine odsustva se vraća u klasu. On će biti za volanom šampionske Honde Dejana Vujasina, koji je tu Hondu prije godinu dana kupio upravo od Stojnića. Druga Honda u klasi dolazi iz Cazina, a za volanom će biti Amel Semanić. Semanić iza sebe ima uspješnu debitantsku sezonu u kojoj je osvojio treće mjesto u klasi.

 

Najjača klasa grupe N u našem šampionatu bi trebala donijeti velika uzbuđenja i bitku na stazi. Harun Hadžić je posljednje dvije sezone neumoljiv na stazi, a dobri rezultati ne izostaju ni u međunarodnoj konkurenciji. Mlađi Hadžić i ove godine dolazi kao glavni favorit za osvajanje titule, čime bi vezao tri uzastopne i stavio tačku na učešće u ovoj klasi. Glavnu konkurenciju predstavljaće mu Fahrudin Dolić koji je prošle godine vozio tri četiri trke sa novim automobilom i čini se kao da se već uvozao u automobil. Da bi pobijedio Hadžića, neće smjeti napraviti niti najmanju grešku, a automobil će takođe igrati veliku ulogu u ovom izuzetno interesantnom dvoboju. Treći takmičar u klasi je Krešimir Bodnaruk, legenda Šampionata BiH. Bodnaruk je svoju posljednju titulu na brdu osvojio 2013., a od tada brojni problemi sa automobilom mu ne dozvoljavaju da se bori sa izuzetno jakim vozačima u klasi.

09:42 | Apr 29, 2019

KOMENTARI (0)