SPORT / FORMULA 1

Šampioni Formule 1 predstavili nove boje za 2020.

mercedes

Mercedes-AMG F1

mercedes

Mercedes-AMG F1

mercedes

Mercedes-AMG F1

mercedes

Mercedes-AMG F1

Uz nove boje, predstavljen je i novi veliki sponzor

 

Mercedes-AMG F1 tim je predstavio danas nove boje za 2020. godinu. Ovo će biti sedma sezona hibridnih pravila, a prethodnih šest je proteklo u znaku upravo njemačke ekipe koja je jednostavno bila predominantna za ostale timove. Srebrene strijele će i u 2020. godini nositi njihovu karakterističnu boju, dok je ostatak dizajna evoluirao od prošle godine.

 

Ono što je najprimjetnija promjena u odnosu na 2019. godinu je prisustvo crvene boje na bolidu koja je tu zbog novog velikog sponzora Mercedesovog tima. Radi se o kompaniji Ineos koja donosi značajnu finansijsku inekciju u već moćni Mercedes te bi ovo sponzorstvo moglo doprinijeti i lakšem razvoju bolida za 2021. godinu.

 

Mercedes će predstaviti svoj novi W11 bolid u petak, 14. februara, dok će njihovi glavni rivali, Scuderia Ferrari, svoj SF1000 predstaviti sutra. Ferrari će svoje predstavljanje prenositi uživo putem interneta, dok će Mercedes vjerovatno ostati vjeran svom tradicionalnom konceptu te će na dan predstavljanja samo objaviti zvanične fotografije svog ovogodišnjeg aduta.

21:31 | Feb 10, 2020

KOMENTARI (0)