VIJESTI / TUNING

Schnitzer nudi atraktivniju Seriju 3 u karavanskoj izvedbi

bmw

BMW Serija 3 Touring

bmw

BMW Serija 3 Touring

bmw

BMW Serija 3 Touring

bmw

BMW Serija 3 Touring

bmw

BMW Serija 3 Touring

bmw

BMW Serija 3 Touring

Za sada, razvijen je bodykit, dok se radi i na tuningu motora

 

AC Schnitzer, tuning kuća koja se uz Alpinu proslavila brutalnim preradama BMW-ovih vozila, započeli su svoje radove na novoj generaciji Serije 3 u karavanskoj izvedbi. Za početak, svojim klijentima će ponuditi vizuelne dodatke koji će poboljšati izgled automobila, a vremenom će biti razvijen i tuning paket za motor.

 

Dakle, krećemo s prednjim krajem na kojem sada nalazimo novi branik sa tipičnim spliterom i pomičemo se lagano ka zadnjem kraju gdje na bokovima imamo nove pragove, da bi stigli do stražnjeg dijela gdje je montiran novi krovni spojler. Izvana, nije bilo drastičnih promjena te je auto tek blago poprimio novi, agresivniji stav bez negativnog uticaja na originalni izgled „trojke“. Naravno, „styling“ paket nije mogao proći bez Schnitzerovih felgi koje dolaze u 19 i 20 inča.

 

Iznutra, Schnitzer je spremio nešto više promjena i upotrijebio je nešto više aluminijuma. Tako su od tog materijala napravljene polugice mjenjača, naslonjači za nogu, papučice gasa i kočnica, čak i držač ključa. Standardne oznake su zamijenjene Schnitzerovim, čisto da se zna kako ovo nije obična Serija 3 Touring.

 

Schnitzer je spremio i modifikovani ovjes za ovaj auto zahvaljujući kojem je Serija 3 Touring niža 25 milimetara u odnosu na fabričku verziju, dok se nazad nalaze četiri cijevi izduvnog sistema koje kao da naglašavaju želju ovog automobila da bude M3 Touring, model koji vjerovatno nikada nećemo dobiti. Pod haubom su se desile određene promjene, pa je 330d podignut s 265 KS i 580 Nm obrtnog momenta na 315 KS i 660 Nm. Ipak, u pripremi su dodatni paketi koji će uključivati i modele 320i, 330i i M340i xDrive.

17:13 | Dec 24, 2019

KOMENTARI (0)