VIJESTI / TUNING

Schnitzerov BMW M850i će vam uljepšati dan

acs

AC Schnitzer M850i

acs

AC Schnitzer M850i

acs

AC Schnitzer M850i

acs

AC Schnitzer M850i

acs

AC Schnitzer M850i

acs

AC Schnitzer M850i

Pravi melem za oči

 

BMW je nedavno predstavio toliko očekivani M8. Automobil je prema većini ispunio očekivanja i opravdao toliku pažnju. Za one koji nisu spremni za kupovinu M8, ne žele čekati ili pak posjeduju primjerak M850i modela, AC Schnitzer je spremio tuning paket koji vaš „pitomi“ M850i pretvara u divlju zvijer.

 

Za razliku od jučerašnjeg Seata Tarraco koji je tunirao ABT i chip tuningom „izvukao“ 30 KS više, Schnitzer se bavio klasičnim tuningom i podigao snagu modela M850i sa fabričkih 530 na 620 KS. To je tačno 90 KS više čime dolazi na nivo modela M8 u najjačoj, Competition izvedbi.

 

Iz ove čuvene tuning kuće spremili su čitav niz dodataka za ovaj automobil koji ga čine još boljim i atraktivnijim. Osim osjetnog povećanja snage koje je postignuto brojnim modifikacijama na motoru, Schnitzer je spremio novi izduvni sistem za ovaj automobil koji osim boljeg protoka zraka, emituje i ljepši zvuk moćnog motora ovog automobila.

 

Schnitzerove automobile je lako prepoznati pa je to slučaj i sa M850i. Prednji kraj je dobio potpuno novi branik sa drugačijim bočnim otvorima za zrak, a osim toga, na njega je montiran i karbonski spliter. Nazad je montiran masivni karbonski difuzor u sklopu kojeg se nalazi četverostruki završetak izduvnog sistema. Na gepeku se nalazi malo karbonsko krilo koje blago odudara od ostatka, te bismo ga mi rado izmijenili. Za kraj, tu su specijalne 20-inčne felge koje je Schnitzer spremio za ovaj model.

08:54 | Jul 22, 2019

KOMENTARI (0)