VIJESTI / TUNING

Schnitzerov BMW X5 je prava bomba!

bmw

AC Schnitzer BMW X5

bmw

AC Schnitzer BMW X5

bmw

AC Schnitzer BMW X5

bmw

AC Schnitzer BMW X5

bmw

AC Schnitzer BMW X5

bmw

AC Schnitzer BMW X5

bmw

AC Schnitzer BMW X5

Tuning paket za BMW-ov SUV

 

Postoje žene koje i kada bi na sebe obukle vreću, izgledali bi poput top modela. Takođe, postoje i automobili koji bi izgledali atraktivno, čak i kada bi na njih stavili obične čelične felge i mat crne plastične branike kao na komercijalnim dostavnim vozilima. Novi BMW X5 je jedan od tih automobila koji su „top modeli“ na točkovima.

 

Ne brinite se, niko nije stavio čelične felge i neugledne plastične branike na ovog ljepotana. Ali mu je zato AC Schnitzer priuštio tretman kakav i zaslužuje. Baš kako to Schnitzer najbolje zna. Istina, Schnitzer je za X5 spremio tek paket vizuelnih unaprijeđenja, dok su performanse ostale iste.

 

Kompletan paket je dostupan isključivo za modele sa M Sport opcijskim paketom, ali je primjenjiv i na model M50d. X5 mami pažnju svojim provokativnim prednjim spojlerom koji je širi od standardnog, a to proširenje se nastavlja i na blatobranima i pragovima. Nazad je montiran difuzor i diskretni lip spojler na vratima prtljažnika.

 

Automobil je fabrički smješten na zračnom ovjesu, ali su iz Schnitzera odbacili zračni ovjes i na automobil montirali gevinde s kojima je automobil spušten za 20 mm naprijed i 25 mm nazad čime je poboljšana njegova upravljivost u krivinama.

 

Iz Schnitzera su spremili i posebnu „obuću“ za X5. Na automobilu se nalaze 22-inčne felge sa distancerima od 12 mm. Kupci mogu birati između četiri dizajna aluminijskih felgi.

14:41 | Aug 12, 2019

KOMENTARI (0)