VIJESTI / TUNING

Schnitzerov X4 vas neće ostaviti ravnodušnim

x4_acs

AC Schnitzer X4

x4_acs

AC Schnitzer X4

x4_acs

AC Schnitzer X4

x4_acs

AC Schnitzer X4

Prerada BMW-ovog baby SUV kupea

 

AC Schnitzer je uradio bezbroj prerada BMW-ovih modela i konstantno unaprijeđuje modele bavarskog proizvođača. Dijapazon promjena koje Schnitzer radi je širok, tako da u zavisnosti od vaših želja možete birati šta želite. Ili uzeti kompletan paket i riješiti sve nedoumice.Nakon X2, serije 8 i hibridnog i8, red je došao na manji SUV kupe, X4. Ekstremna prerada, kako izvana, tako i iznutra karakteriše svaki Schnitzerov model, pa tako i X4. Osim estetskih, X4 je dobio i nadogradnje performansi.

 

Kako bi poboljšali estetski dojam modela X4, AC Schnitzer je dodao nekoliko elemenata na dizajn eksterijera. Prednji spojler, krovni spojler, karbonski spojler na gepeku. Zadnji navedeni se nekako ne uklapa u kompletnu sliku po našem mišljenju, ali naravno, sve je moguće dodati/oduzeti. Pored radova na karoseriji, Schnitzer je spremio i veliki izbor felgi. Dvobojne ili antracit AC1 felge dolaze u veličinama od 19 i 20 inča, dok je model AC2 dostupan samo u veličini od 22 inča. Schnitzerov X4 je vidno niži od standardnog modela – naprijed 2, a nazad 2,5 cm.

 

AC Schnitzer je za preradu odabrao dva dizelaša. Slabiji, xDrive30d dobija 315 KS u odnosu na fabričkih 265, dok jači, xDriveM40d dobija čak 380 KS. Još nije poznato koliko će ova nadogradnja koštati, ali koliko god koštala vrijedi - samo bez spojlera, molimo!

18:21 | Mar 3, 2019

KOMENTARI (0)