VIJESTI / AKTUELNOSTI

Seat prikazao teaser novog koncepta urbane mobilnosti

Kompatibilan sa 5G mrežom

 

Seat će predstaviti autonomnu „mobilnu platformu“. Mjesto gdje će ovaj inovativni koncept po prvi put bude prikazan javnosti, biće ovogodišnje izdanje Mobility World kongresa. To je sjajna prilika da se javnosti predstavi nova inovativna platforma na kojoj Seat namjerava napraviti mali gradski automobil, po uzoru Renault Twizy.

 

Seatov ulazak u ovaj segment donekle je najavljen njihovim potpuno električnim eXS KickScooter vozilom. Ideja Seatovih malih, električnih i ekološki prihvatljivih vozila opisana je kao koncept „urbane mobilnosti“. Električni skuter je razvijen u saradnji sa kompanijom Segway, a cilj je da se unaprijedi i olakša transport u gradu.

 

Novi koncept prihvata u potpunosti tu filozofiju. Seat smatra da bi u budućnosti „minijaturni“ oblici prevoza mogli postati veoma popularni, pa čak i preuzeti primat u velikim gradovima gdje su gužve velike, a odlazak na bilo koje mjesto noćna mora zbog nedostatka parking mjesta. Očekujemo da Seat u velikoj mjeri primjeni formulu kao u slučaju Renault Twizy modela. Pogon na zadnje točkove uz konfiguraciju sjedišta 1+1.

 

Vozilo će biti u potpunosti kompatibilno sa 5G mrežom, a za razvoj softvera za povezivost, bila je zadužena španska telekomunikacijska kompanija Telefonica. Iz Seata su saopštili da će sistem omogućiti komunikaciju automobila i okoliša, kao i drugih automobila kao prvi korak ka potpunoj autonomnosti automobila.

 

Seat još nije potvrdio da će ovaj koncept postati i serijski model, međutim, sama ideja je izuzetno dobro razrađena što bi vrlo lako moglo značiti da nas u bližoj budućnosti očekuje dolazak ovog modela na tržište.

16:19 | Feb 12, 2019

KOMENTARI (0)