SPORT / WRC

Sebastien Loeb slupao i20 WRC na testu

Legendarni Francuz se ozbiljno "naoštrio" za drugi nastup sa Hyundaijem

 

Najuspješniji WRC vozač ikada, Sebastien Loeb, na jučerašnjem testu za Reli Švedsku slupao je Hyundai i20 WRC. Tim je radio naporno cijelu noć kako bi i20 uspjeli na vrijeme da osposobe za Mikkelsenov dio testa.

 

 WRC timovi su počeli pripreme za Reli Švedsku, drugi reli WRC šampionata u ovogodšnjoj sezoni, a među njima je i Hyundai. Vođa Hyundaija je stavio na raspolaganje uobičajeni i20 WRC Plus testni automobil za tri vozača koji će se nastupati na švedskom snijegu, a to su: Thierry Neuville, Andreas Mikkelsen i Sebastien Loeb.

 

Ipak, juče je devetostruki svjetski šampion, koji je po prvi put sjeo za volan Hyundaija i20 WRC samo dva dana prije Relija Monte Karlo, bio je izazivač nesreće dok je vozio jednu od poslednjih serija testnog dana. Loeb je bio akter velike nezgode. Dok je pokušavao da “ukroti” i20, udario je u sniježni nanos i oštetio automobil. On i Daniel Elena izašli su sami iz automobila, bez ikakvih povreda. Portparol tima je potvrdio ovaj incident, a tim je morao da radi cijelu noć da bi sanirao štetu na test automobilu i20 WRC, kako bi Andreasu Mikkelsenu omogućili da danas odradi svoj test dan.

 

Izvor: rallymagazin.rs

04:06 | Feb 6, 2019

KOMENTARI (1)


syjyysgzuc

Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?

March 25th, 2021 - 11:54AM