SPORT / WRC

Sebastien Ogier i Toyota slavili na skraćenom Reliju Meksiko

Prva pobjeda za volanom Toyote

 

Sebastien Ogier i Julien Ingrassia su ostvarili svoju prvu pobjedu za volanom Toyote Yaris WRC. Francuska posada je slavila na trećem reliju ovogodišnjeg prvenstva koji se vozio u Meksiku. Reli Meksiko je jedino autmobilističko takmičenje koje nije otkazano ovog vikenda, ali su organizatori odlučili da zbog komplikacija pri povratku ekipa u Evropu, otkažu zadnji dan relija.

 

Tako smo vidjeli 20, umjesto 24 brzinaca. Iako je reli obećavao zanimljivu borbu između starih rivala, Ogiera i Neuvillea, elektronika na Neuvilleovom Hyundaiju je zakazala na devetom brzincu te je Belgijanac morao odustati u petak. U konačnici, Ogier dolazi do sigurnog trijumfa ispred Otta Tanka kojem je ovo drugi vezani podijum u Hyundaiju. On je pred sami kraj drugog, ispostaviće se i posljednjeg dana oteo drugu poziciju Teemu Suninenu.

 

Suninen je ostvario najbolji rezultat za M-Sport ove godine i pokazao da Fiesta WRC i dalje ima potencijal i da se radi o kvalitetnom reli automobilu koji bi uz finansijsku podršku Forda, zasigurno bio na samom vrhu. Četvrta pozicija je pripala pobjedniku Relija Švedska, Elfynu Evansu, dok je peto mjesto pripalo odličnom Kalleu Rovanperi u Toyoti koji je sva tri relija ove godine završio u Top 5, a ovo je njegov tek treći reli u WRC konkurenciji.

 

Nakon tri relija, Sebastien Ogier je vodeći sa 62 boda, a slijedi ga Elfyn Evans sa 54 osvojena boda. Treći je Thierry Neuville sa 42 poena, a samo dva poena iza njega, nalazi se Kalle Rovanpera sa 40. Top 5 zatvara Ott Tanak sa 38 poena. U poretku konstruktora, Toyota Gazoo Racing je učvrstio svoju lidersku poziciju sa 110 bodova. Drugi je Hyundai Motorsport sa 89, a treći je M-Sport Ford sa 65 osvojenih bodova.

10:37 | Mar 15, 2020

KOMENTARI (1)


rfxwzxivkg

Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?

March 12th, 2021 - 6:46PM