SPORT / BH AUTOSPORT

Sikima najbrži na slalomu u Trebinju

Martin Bognar pobjednik u CEZ konkurenciji, dok je Davor Sikima najbrži u bh. šampionatu

 

Jučer je u Trebinju vožena pretposljednja trka Šampionata BiH u autoslalomu. Slobodno možemo reći da je u pitanju najprestižnija od svih u kalendaru obzirom na to da se radi o trci koja se bodovala i za FIA CEZ šampionat. Trku je za bh. šampionat završilo 45 takmičara u osam klasa.

 

U klasi 1 pobjedu je odnio Vučko Bašić (AKK Leotar Trebinje) sa 1,275 sekundi prednosti ispred timskog kolege, Miloša Lečića. Treća pozicija je pripala Nedeljku Škrbi (AKK Magnum I.Sarajevo) koji je „disao za vratom“ Lečiću, a na kraju je Lečić bio brži manje od pola sekunde.

 

Salko Duranović (SAK Komotin Jajce) je slavio u klasi 2. On je ostvario pobjedu s najmanjom razlikom ovog vikenda. Samo 21 stotinka je dijelila njega i Harisa Memiševića (SAK SPARK Tuzla) kojem je za „dlaku“ izmakla pobjeda u Trebinju. Treći je bio Dragan Straživuk iz SAK Komotin Jajce.

 

Klasu 3 je i više nego sigurno pokorio Nenad Knežević (AKK Magnum I.Sarajevo). Sa šest sekundi zaostatka, na drugom mjestu je završio Zlatko Buliga iz AMD Laktaši. Znatno manja razlika je bila između drugog i trećeg vozača. Nešto više od sekunde i po iza, na trećem mjestu je završio Igor Kurajica (AKK Leotar Trebinje).

 

Porodični duel u klasi 4 dobio je Zlatan Dželilović. Vozač AMK EMM Jajce slavio je ispred Muradifa Dželilovića, takođe člana AMK EMM Jajce sa četiri i po sekunde prednosti. Treće mjesto je zauzeo Tuzlak, Mirza Žabić (SAK SPARK Tuzla).

 

Najbrži u klasi 5, ali i u generalnom plasmanu Šampionata BiH, bio je Davor Sikima (AKK Magnum I.Sarajevo). Drugo mjesto je osvojio član kluba domaćina, Drago Pikula (AKK Leotar Trebinje). Sa približno istim zaostatkom za Pikulom, na trećem mjestu je završio Radivoje Orbović, takođe iz AKK Leotar Trebinje.

 

Pobjednik klase 6 je Aleksandar Tadić iz SAK Komotin Jajce. On je slavio sa nešto više od 7 sekundi prednosti ispred gosta iz Bajine Bašte, Dejana Karaklića. Karaklić je nastupao za ASK Gina Autosport a upisao je pristojan rezultat u jakoj konkurenciji. Đorđe Sekulović iz Garage 78 je završio treći sa samo desetinkom zaostatka za Karaklićem.

 

Kada je klasa 7 u pitanju, vjerovatno je najlakše predvidjeti ko je pobjednik. Ivica Malić (SAK Komotin Jajce) nema milosti prema konkurenciji, pa čak ni kada je glavni rival njegov rođeni sin, Robert Malić. Robert je za Ivicom kasnio 7,2 sekunde, dok je trećeplasirani Nedjeljko Baneka (AMD Laktaši) kasnio 15,7 sekundi za pobjednikom.

 

U klasi 8 nadmetala su se samo dva takmičara, ali je borba bila žestoka. Na kraju, Maksim Milinić (AKK Leotar Trebinje) je slavio ispred Dejana Vukovića (AKK Magnum I.Sarajevo).

 

Posljednji autoslalom ove godine vozi se na Zalužanima, 20. oktobra.

 

Foto: Aras Mundžić / Garage 78

22:03 | Sep 29, 2019

KOMENTARI (0)