VIJESTI / AKTUELNOSTI

Skica novog Mercedesa GLA

Tri dana do predstavljanja

 

Mercedes nas iz dana u dan „zagrijava“ za predstavljanje nove generacije modela GLA. Najmanji SUV u ponudi jedan je od najprodavanijih Mercedesovih modela. Kompaktne dimenzije i snalažljivost A-klase u tijelu terenca su recept koji je privukao brojne kupce kojima je GLC bio prevelik ili preskup, te se GLA nametnuo kao savršen izbor.

 

Upravo iste kvalitete, Mercedes prenosi u drugu generaciju te će svoj „dijamant“ dodatno izbrusiti kako bi privukao još više kupaca. Kada je prvobitno predstavljen 2014. godine, SUV ofanziva je tek bila na svom početku, a sada kada tržište trese „SUV groznica“, GLA bi itekako mogao profitirati.

 

Na skici koju je Mercedes objavio vidimo zadnji kraj automobila. Forma prve generacije je zadržana te je silueta automobila ostala nepromijenjena. Na to utiče i činjenica da brojne komponente, kao i samu platformu dijeli upravo s A-klasom čije će motore i transmisiju koristiti. Vizuelno, zadnji kraj je gotovo identičan kao na A-klasi dok prednji kraj još nismo imali priliku vidjeti. Ono što je važno naglasiti jeste da će novi GLA biti viši od odlazeće generacije što znači da će njegove kvalitete van asfaltiranih puteva biti izraženije nego prije.

 

Premijerno predstavljanje će biti održano u srijedu, 11. decembra s početkom u 14:00, a svi zainteresovani će moći pratiti i prenos uživo na Mercedesovom medijskom portalu.

20:00 | Dec 8, 2019

KOMENTARI (0)