VIJESTI / AKTUELNOSTI

Skice enterijera nove Škode Octavije

škoda

Novi upravljač Škode Octavije

škoda

Enterijer Škode Octavije

Pet dana do premijere

 

Svakim danom, sve smo bliži premijernom predstavljanju nove Škode Octavije. Najavna kampanja traje već duži vremenski period, a nakon skica eksterijera, najavnog videa, stigle su i skice enterijera. Baš onako kako smo i pisali ranije, Škoda Octavia će dobiti unaprijeđeni, moderni cockpit sa brojnim digitalnim rješenjima, kao i opcijom potpuno digitalnog klastera instrumenata.

 

Kao i većina modela na današnjici, i nova Octavia će dobiti veliki, „tablet“ ekran infotainment sistema. On će biti postavljen nešto višena centralnoj konzoli u odnosu na prošlu izvedbu i generalno bi trebao biti sigurniji za upotrebu, obzirom na to da vozač neće morati previše skretati pogled sa ceste.

 

Ekran osjetljiv na dodir je sada nešto veći nego prije. Prošla generacija je koristila ekran dijagonale 9,2 inča dok će nova generacija koristiti 10-inčni. Taj ekran će biti u upotrebi u potpuno digitalnom klasteru koji smo vidjeli i na novom Golfu, a iz Škode su se pobrinuli da bude maksimalno prilagodljiv potrebama vozača te su na raspolaganju različite verzije: Basic, Classic, Navigation i Driver Assistance (pomoć vozaču). Od većih promjena na fizičkim komponentama, ističu se dvokraki upravljač, head-up displej i minijaturni birač brzina po uzoru na novi Porsche 911.

 

Premijera nove Octavije zakazana je za naredni ponedjeljak u Pragu.

12:06 | Nov 6, 2019

KOMENTARI (0)