VIJESTI / AKTUELNOSTI

Škoda donira 100 Octavija za borbu protiv korona virusa

škoda

Škoda Auto pomaže u borbi protiv COVID-19

škoda

Škoda Octavia

Vrijednost automobila iznosi preko 3 miliona eura

 

Škoda Auto donira 100 primjeraka modela Octavia ukupne vrijednosti preko 3 miliona eura češkim agencijama za pomoć u borbi protiv korona virusa. Ovim činom, Škoda nastavlja aktivno učestvovati u borbi protiv korona virusa, nakon što su u svojim proizvodnim pogonima pokrenuli proizvodnju dijelova za certifikovane FFP3 respiratore.

 

Škodin logistički tim pruža podršku kompaniji Prusa Resarch, distribuirajući zaštitne vizire, koji su takođe izrađeni na 3D printerima. Viziri se dostavljaju doktorima u bolnicama širom Češke Republike. Paralelno s tim, Škodino osoblje je takođe angažovano na šivanju tekstilnih zaštitnih maki. Sve projekte je podržao partner KOVO Union.

 

Upravo KOVO Union je učinio mogućim i ovu veliku donaciju od čak 100 automobila. Škoda se fokusira na pružanje brze, jednostavne i efektivne pomoći. Konkretno u ovom slučaju, Škoda pomaže agencijama za pomoć kojima je mobilnost jedan od glavnih preduslova za nesmetan rad, tako će flota od stotinu Octavija biti značajna pomoć ovim modernim herojima.

 

O veličini i značaju donacije, svjedoči i činjenica da je koordinator donacije vozila bio češki Ministar zdravstva, Adam Vojtech i Ministrica rada i socijalnih poslova, Jana Malačova. Odluka o tome koja agencija će dobiti 100 primjeraka Škode Octavije Style 2.0 TDI, biće donesena brzo i transparentno.

13:39 | Apr 17, 2020

KOMENTARI (0)