VIJESTI / AKTUELNOSTI

Škoda Kamiq i Scala dostupne s novim TSI motorom

škoda

Škoda Scala

škoda

Škoda Scala

škoda

Škoda Kamiq

škoda

Škoda Kamiq

Najsnažniji u ponudi

 

Škodin gradski SUV, Kamiq, od sada je dostupan i sa 1.5 TSI motorom. Ovaj četverocilindarski motor isporučuje 150 KS što ga čini najsnažnijim motorom u ponudi za Kamiqa. Motor je opremljen ACT sistemom (Active Cylinder Technology) i partikl filterom koji je bio karakterističan za dizelske motore, a sada je dostupan i na benzinskim motorima kako bi se emisija štetnih gasova svela na minimum.

 

Novi motor u Kamiqu će biti dostupan sa šestostepenim manuelnim mjenjačem u seriji, dok će opcijski biti ponuđen i sedmostepeni DSG automatik. U oba slučaja, snaga se prenosi na prednje točkove. ACT sistem pri manjem opterećenju automobila, automatski deaktivira dva cilindra kako bi se smanjila potrošnja goriva.

 

Kao dodatak ovjesu sa povećanim klirensom razvijenom specifično za Kamiq, novi gradski SUV je dostupan i sa opcijskim Sport Chassis Control sistemom sa dvije postavke ovjesa. To uključuje i 10 milimetara niži ovjes i elektronski podesive amortizere.

 

Što se tiče Scale, Škodin kompakt je takođe dostupan sa najsnažnijim 1.5 TSI motorom. Kao i u Kamiqu, Scala 1.5 TSI dolazi sa šestostepenim manuelnim ili sedmostepenim DSG automatskim mjenjačem. Opcijski Sport Chassis Control „spušta“ hatchback za 15 milimetara i nudi dvije opcije podešavanja putem elektronski podesivih amortizera.

08:26 | Dec 18, 2019

KOMENTARI (0)