VIJESTI / AKTUELNOSTI

Škoda Kamiq zvanično predstavljena u Bosni i Hercegovini

škoda

Škoda Kamiq

škoda

Škoda Kamiq

škoda

Škoda Kamiq

škoda

Škoda Kamiq

škoda

Škoda Kamiq

škoda

Škoda Kamiq

škoda

Škoda Kamiq

škoda

Škoda Kamiq

škoda

Škoda Kamiq

škoda

Škoda Kamiq

Novi Škodin urbani crossover debitovao je u Bosni i Hercegovini uz primamljive cijene

 

Danas je u Sarajevu predstavljena nova Škoda Kamiq. Urbani crossover češke kompanije je svoju svjetsku premijeru imao još prije godinu dana, a sada je napokon predstavljen i u Bosni i Hercegovini. Kamiq bi zahvaljujući svojim kompaktnim dimenzijama, osobinama crossovera i pristupačnoj cijeni za jedno terensko vozilo.

 

Kamiq je baziran na MQB platformi koju koristi i njegov mehanički „srodnik“, Škoda Scala. U svakom smislu, ova dva automobila su usko povezana obzirom na to da pored platforme, dijele i paletu motora, mjenjače, dok su ključne razlike u drugačijem konceptu ovjesa koji je adaptiran za crossover vozilo te je pogodniji za vožnju van asfaltirane ceste. Uzimajući u obzir sve njegove vrline, Kamiq bi mogao postati Škodin ozbiljan tržišni adut ako gledamo odnos uloženo / dobijeno.

 

Škoda Kamiq će biti dostupna u tri paketa opreme: Active, Ambition i Style. Početna cijena osnovnog modela Kamiqa s benzinskim motorom iznosi 29.815 KM i paketom opreme Active, dok su dizelski motori dostupni tek u paketu Ambition i cijena najjeftinijeg dizelskog Kamiqa iznosi 37.650 KM. Kupci mogu birati između 1.0 (95 i 115 KS) i 1.5 TSI (150 KS) benzinskih motora, a što se dizelskih motora, u ponudi je samo 1.6 TDI (115 KS). Osim 1.0 TSI motora sa 95 KS, sve verzije Kamiqa će biti dostupne sa šestostepenim manuelnim ili sedmostepenim DSG automatskim mjenjačem.

16:33 | Feb 27, 2020

KOMENTARI (1)


Fahro

sto su plahe hanume

February 29th, 2020 - 12:20PM