VIJESTI / AKTUELNOSTI

Škoda najavila novi SUV Enyaq

Novi SUV će biti potpuno električni

 

Pozdravite Škodu Enyaq, novi SUV model iz češke kompanije.  Enyaq otvara novo poglavlje za brend Škoda. Ne samo da će Enyaq biti prvi Škodin model koji će biti izrađen na Volkswagenovoj modularnoj MEB platformi, već sa Enyaqom se pokreće potpuno nova porodica modela. Po uzoru na Kamiq, Karoq i Kodiaq, Enyaq nastavlja tradiciju SUV modela čiji se naziv završava slovom Q.

 

Razlika u odnosu na standardne modele je u početnom slovu. Enyaq počinje slovom E koje nas upućuje na e-mobilnost koja je se sve više implementira u identitet brenda Škoda. Ime Enyaq dolazi od irske riječi ENYA što znači izvor života. Enyaq dolazi sa temperamentom električnog SUV-a i strašću za inovacijama koje su proizvele novi model.

 

Irsko ime Enya ima znatno dublje značenje. Enya je izvedenica iz originalnog irskog jezika, a izvorni prevod bi označavao duh, principe, esenciju. Za sada nije poznato kada će biti predstavljen novi Enyaq, ali prema našim očekivanjima, Enyaq bi mogao stići pred kraj ove ili početkom sljedeće godine. To će biti drugi električni model u historiji Škode nakon modela Citigo E, ali je razlika u tome što je Enyaq iz temelja razvijan kao električni automobil.

12:54 | Feb 12, 2020

KOMENTARI (0)