VIJESTI / AKTUELNOSTI

Škoda objavila posljednji teaser za novu Octaviju RS iV (VIDEO)

škoda

Škoda Octavia RS iV

škoda

Škoda Octavia RS iV

škoda

Škoda Octavia RS iV

U rangu sa Golfom GTE i Cupra Leonom e-Hybrid

 

Škoda se uveliko sprema za novo poglavlje u historiji brenda. Sada već daleke 2001. godine, Škoda je predstavila prvu Octaviju RS, ujedno i prvi RS model u historiji brenda. Devetnaest godina kasnije, Škoda se sprema da predstavi prvi hibridni RS model, a ponovo će to biti Octavia. Najavna kampanja traje već neko vrijeme, a nakon zvaničnih skica, stigao je i posljednji teaser pred njeno predstavljanje.

 

U videu konačno možemo vidjeti i „živu“ sliku nove Octavije RS iV koja će debitovati na sajmu u Ženevi. Škoda se za ovaj teaser odlučila poigrati svjetlima te su nam osvijetlili tek poneki detalj na Octaviji RS. Osim osvijetljenog novog RS loga, Škoda nam je prikazala i izgled prednjih svjetala Octavije RS kao i led dnevna svjetla integrisana u Octavijin branik. Naglasak je stavljen na oznaku iV i činjenicu da se radi o sportskom hibridnom vozilu.

 

Cupra i Volkswagen su već predstavili svoje sportske hibridne izvedbe Leona i Golfa, a shodno praksi VAG koncerna, ovi modeli osim platforme dijele i pogonsku jedinicu. Tako će biti slučaj i sa Octavijom RS iV koja će takođe koristiti 1.4 TSI motor u kombinaciji sa elektromotorom koji će slati na prednju osovinu 241 KS, a prenos snage će vršiti sedmostepeni DSG automatik. Premijera nove Octavije RS iV će biti održana u Ženevi.

10:58 | Feb 27, 2020

KOMENTARI (0)